fbpx

Vanliga myter om solenergi

Det är lätt hänt att ha förutfattade meningar om solenergi. Kanske funderar du kring kostnader, hur solenergi kan fungera i det svenska klimatet eller något annat? Här tar vi upp och bemöter några av de vanligaste myterna om solenergi.

Myt 1: ”Det är för lite solsken i Sverige”

Nej, Sverige har samma mängd solinstrålning som Tyskland och norra Frankrike. Vi på HS Solteknik använder solpaneler som anpassade för det svenska klimatet. Dessutom ser vi till helheten så din elproduktion fungerar även vid molnigt väder. 

Myt 2: ”Det är för kallt i Sverige”

Nej, i Sverige finns samma förutsättningar att producera el med solenergi som till exempel i Tyskland. Solceller är dessutom mer effektiva vid lägre temperaturer. Det får inte heller vara för varmt!  

Myt 3: ”Det är för krångligt”

Nej, inte när du anlitar en kunnig expert. Som kund hos oss behöver du inga förkunskaper. Vi hjälper dig hela vägen, från det första mötet till färdig anläggning – även med alla nödvändiga tillstånd. Vi är självklart certifierade av Elsäkerhetsverket.

Myt 4: ”Det kostar för mycket”

Nej, solenergi är tvärtom en bra investering – ofta bättre än att ha pengarna på banken. Din anläggning kommer att betala sig inom 8 till 14 år och sedan gör du ren vinst. Räkna med att anläggningen håller i minst 25 till 30 år.

HS Solteknik hjälper dig hela vägen

Har du fler frågor eller vill du veta mer?
Varmt välkommen att kontakta oss!