fbpx

Solenergi – en smart energilösning för alla

Solenergi minskar din energi­för­brukning och sparar pengar, med en insats för miljön! Här behövs inget underhåll eller några reservdelar. Tvärtom får du en självständig lösning, utifrån just dina förutsättningar. Från första solstrålen minskar dina kostnader, via en anläggning som håller i minst 25–30 år. Solenergi fungerar både inomhus och utomhus, och passar alla: hushåll, företag, föreningar, skolor och kommuner. Vi på HS Solteknik hjälper dig hela vägen till ett mera energismart liv.  

Vad är solenergi?

Solenergi är precis vad det låter som,  energi från solen. Genom att ta tillvara solens strålar kan man producera både värme och el. Solceller används till exempel i utomhusbelysning och för att värma vatten. En solpanel är en anläggning med sammansatta solceller som används för att producera el. 

Miljövänligt och hållbart

Solen ger energi som aldrig tar slut eftersom den hela tiden förnyas. Den kommer nämligen att finnas kvar i många miljarder år. Solcellsanläggningar ger inga utsläpp, de behöver inga reservdelar och inget underhåll. Med solenergi gör du därför en stor insats för både klimatet och miljön!

En lönsam investering
med 25 års garanti

Som ägare till en solcellsanläggning producerar du din egen energi. Det ger dig ökad kontroll över din energiförbrukning. Samtidigt minskar du dina kostnader. Att installera solpaneler är nämligen en lönsam investering – ofta med större utdelning än att ha pengarna på banken. Kostnaden får du tillbaka inom 8–16 år och därefter gör du en ren vinst. Om du är ansluten till ett elbolag, kan du sälja överskottsenergi tillbaka till elbolaget. Du kan också ha en helt fristående anläggning, en så kallad off grid-lösning.

Helhetslösning för en energismart miljö

När vi installerar solenergi hos dig kan vi även se över din helhetslösning, för en riktigt energismart miljö. När solen inte skiner kan du till exempel använda den lagrade energin till att värma din varmvattenberedare. 

HS Solteknik hjälper
dig hela vägen

Vi på HS Solteknik optimerar en energilösning som passar just dig, dina behov och dina förutsättningar. Det gör vi med dig som kund i fokus, kvalitetsprodukter och ledande teknik. Vi har även koll på alla tillstånd och skatteregler. Du behöver inga som helst förkunskaper – vi hjälper dig hela vägen.